EPL: Kaarepere ja Meerits teenivad 75 miljonit krooni

26. jaanuar 2006, 07:31

Tallinna linn tahab osta 150 miljoni krooni eest kuus Harju tänava krunti firmalt Gelsea.

Firmast pool kuulub ärimees Heldur Meeritsale ning Eesti jõukamate naiste hulka kuuluvale Mai Kaareperele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuue krundi suurus on üle 2150 ruutmeetri, mis teeb ühe ruutmeetri hinnaks 70 000 krooni. Linn peab kruntide ostmist vajalikuks, et omandada ehitusõigus ja takistada sellega eraomanikke Harju tänavale 1944. aasta märtsipommitamise varemete alale poode ja kortereid rajamast. Kruntidele tahab linn rajada haljasala ja memoriaali.

Kinnisvaramaakler, kes palus oma nime mitte nimetada, kuna tal on vaja ka edaspidi linnavalitsusega suhelda, nimetas seda tehingut üheks lollimaks, mida ta üldse teab. “Tallinna linnal on olnud võimalus rajada sinna midagi huvitavat, erakordset, innovatiivset, aga nüüd ostetakse see 70 000-kroonise ruutmeetrihinnaga tagasi, et sinna karjamaa rajada. Miks seda piirkonda ei võiks ka osaliselt täis ehitada?”

Firmast Gelsea kuulub 50% norra ärimehele Paal Juul Aschjemile, ning enam-vähem võrdselt 25% Mai Kaareperele ja Heldur Meeritsale.

“Meie esimene eelistus polnud krunte müüa,” ütles Meerits. “Plaanisime alale nii kaubandust, hotelle kui ka kortereid, aga ei ole mõtet linnaga iga hinna eest kakelda. Kui pakutakse õiglast hinda, võib müüa,” lisas ta. Meeritsa sõnul investeeris ta Harju tänava kruntidesse kümmekond aastat tagasi summa eest, mis täna ei ole märkimisväärne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing