Hennes & Mauritza kasum pettis ootusi

Annika Matson 26. jaanuar 2006, 13:34

Euroopa suurima moerõivaste müügiketi Hennes Mauritz neljanda kvartali tulemused jäid analüütikute ootustele alla.

Euroopa suurima moerõivaste müügiketi Hennes Mauritz neljanda kvartali maksude-eelne kasum kasvas 6 protsendi võrra 4,3 miljardi Rootsi kroonini (7,3 mld Eesti krooni), kuid jäi alla analüütikute oodatud 13protsendilisele kasvule, vahendab Bloomberg.

Firma aktsia tegi pärast tulemusi Stockholmi börsil läbi oma viimase üheksa kuu suurima languse. Kell 13:15 maksis aktsia 264 Rootsi krooni ja oli 2,04 protsenti miinuses.

Rootsi päritolu rõivaketi H M neljanda kvartali puhaskasum kasvas 17 protsenti,3,23 miljardi Rootsi kroonini (5,4 mld kr), mis oli viimase pooleteise aasta aeglaseim kasv. Investeerimispanga Morgan Stanley analüütik Claire Kent ootas kasumiks 3,5 miljardit Rootsi krooni (5,9 mld kr).

H M pakkus möödunud hooajal rohkem kvaliteetrõivaid ja kudumeid, mille müük ei läinud hästi Euroopa keskmisest soojemate ilmade puhul. Et käivet kasvatada, suurendas firma kulutusi reklaamile. Lisaks tuli H Mil asendada modelliga Kate Moss tehtud reklaamid, kuna leping temaga lõpetati pärast seda kui Briti ajaleht Mirror avaldas modellist pildid, kus ta narkootikume tarvitas.

'H Mi kulud on tublisti kasvanud,' kommenteeris Londonis asuva investeerimispanga Williams de Broe analüütik Simon Raggett. Ta soovitab aktsiat hoida.

H Mi rõivaketis olid eelmise hooaja neljandas kvartalis teiste seas müügil ka Suurbritannia rõivadisaineri Stella McCartney kollektsioon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing