SLÕL: Maksupettur töötab ametnikuna edasi

26. jaanuar 2006, 08:21

Maksupettuses möödunud aastal tingimisi vangi mõistetud Mart Külvi töötab edasi Pirita linnaosa haldussekretärina.

Linnaosavanem Enno Tamm põhjendab Külvi jätkamist sellega, et kohtuotsus pole veel jõustunud, kirjutab SL Õhtuleht.

Vastavalt avaliku teenistuse seadusele ei või võtta teenistusse inimest, kel on karistus tahtlikult toime pandud kuriteo eest.

Pirita linnaosa vanem keskerakondlane Enno Tamm ütleb, et jõustunud süüdimõistvat kohtuotsust tänase seisuga veel pole. «Minule teadaolevalt kaebas ta edasi,» märgib Tamm. «Seni kuni jõustunud otsust pole, ei tee ka mina edasisi samme. Ma ei kahtle linnakohtu otsuses, aga ma lähtun õigusriigile kohasest süütuse presumptsioonist. Kuni pole jõustunud otsust, pole keegi ka süüdi.»

«Ta on haldussekretärina Pirital töötanud minu teada juba seitse aastat. Külvi töötamise ajal avalikus teenistuses ei ole Pirita linnaosavalitsusel ega Tallinna linnasekretäril avaliku õiguse mõistes olnud talle mitte mingeid etteheiteid,» ütleb Tamm.

Möödunud aasta novembris mõistis Tallinna linnakohus Mart Külvile maksupettuse eest ühe aasta ja kümne kuu pikkuse tingimisi vangistuse.

Süüdistuse kohaselt aitas Külvi koos Janek Südaga varifirmade juhatuse liikme või majandustegevuse korraldajana kaasa maksupettuse toimepanemisele. Külvi ja tema kaaskohtualuste süül jäi riigil saamata üle poole miljoni krooni.

Juristiharidusega, 19 200 krooni suuruse kuupalgaga Külvile allub linnaosas kantselei ja sotsiaalhoolekande osakond. Tema tööülesannete hulka kuuluvad vastavalt ametijuhendile muu hulgas ka linnaosa eelarve koostamise ja täitmise koordineerimine ning juriidilise teenindamise tagamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing