Nokia neljanda kvartali kasum kahanes

Annika Matson 27. jaanuar 2006, 00:00

Kogu eelmise aasta kasum oli 3,62 miljardit eurot, kosudes 13%.

Lõppenud kvartalis müüdi maailmas 244 miljonit mobiiltelefoni, millest Nokia müüs 84 miljonit. Nokia turuosa oli neljandas kvartalis 34,2 protsenti. Mullu neljandas kvartalis oli Nokia turuosa 33,6 protsenti. Nokia suurima konkurendi Motorola turuosa oli tänavu neljandas kvartalis 18,3 ja mullu 16,2 protsenti. Euroopas, Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas on Nokia mobiilitootja number üks.

Firma teatas, et eelmisel aastal kokku müüdi maailmas 795 miljonit mobiiltelefoni ning selle aasta mobiilituru kasvuks ootab Nokia üle 10 protsendi. Samas prognoosib firma telefonide keskmiste müügihindade langust.

Käesoleva kvartali kohta kommenteeris firma, et see peegeldab tavapärast sesoonsust, mis järgneb tugevale neljanda kvartali müügiperioodile. Keskmised telefonide müügihinnad peaksid jääma aastatagusega samale tasemele või pisut langema. Firma loodab oma turuosa säilitada või pisut kasvatada.

Eile õhtul kell 17 oli Nokia aktsia Helsingi börsil 2,4% miinuses ja maksis 14,77 eurot.

Nokia teatas eile börsile, et kavatseb tagasi osta 6,5 miljardi euro eest firma aktsiaid.

Nokia juhtkond kavatseb teha aktsionäride üldkoosolekul ettepaneku tühistada 261-382 miljonit firma käes olevat Nokia aktsiat. Selleks on Nokial plaan selle aasta jooksul turult kuni 6,5 miljardi euro eest aktsiaid kokku osta.

Samuti tehakse ettepanek maksta aktsionäridele eelmise aasta eest dividende 0,37 eurot aktsia kohta. Viimane päev dividendiõiguslikke aktsiaid osta on 31. märts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing