Rahva Raamat plaanib poodi Tartusse

Anne Oja 27. jaanuar 2006, 00:00

Ekspress Grupile kuuluva Rahva Raamatu nõukogu esimees Viljar Ots kinnitas eile, et Rahva Raamat plaanib poe avamist Tartus. "Me otsime poele sobivat kohta, kuid pole veel ühtegi lepingut sõlminud," kommenteeris Ots jutte, nagu tuleks Rahva Raamatu kauplus Tartu vanasse kaubamajja. "Kõik pakkumised on oodatud," lisas ta.

Tartu Tarbijate Kooperatiivi juht Tarmo Punger rääkis Rahva Raamatu kolimisest vanasse kaubamajja üsna napilt: "Ei kinnita ega lükka ümber." Märtsi teises pooles lahti tehtavasse kaubamajja oli eilse seisuga kolm kindlat tulijat. Punger ütles, et kolm rendilepingut on juba sõlmitud. Lisaks on neli lepingut sõlmimisel.

Mullu Tartu uues kaubamajas raamatupoe avanud ASi Apollo Raamatute tegevjuht Arvo Pihl märkis, et Tartus läheb raamatumüük hästi. "Väga otsene seos on sellel meie uue poe avamisega Tartu Kaubamajas," rääkis ta. Apollo omab Tartus kaht raamatukauplust: Tartu uues kaubamajas ja Ülikooli tänaval. Kogu firma käibest moodustas Tartu müük ligikaudu viiendiku.

Viljar Otsa hinnangul on Tartu Tallinna järel teine koht, kus tasub raamatukaubandust viljeleda. "Ütleme, et 100 000 elanikku, kellest enamik on eestlased ja palju on tudengeid," selgitas Ots. "Et Postimehe raamatuäri Tartus pankrotti läks, see meid ei hirmuta. Ärisid läheb ikka pankrotti."

Pihl lisas, et ehkki Tartu raamatuturg on kogumahult palju väiksem kui Tallinnas, on see siiski kordi suurem kui ükskõik missuguse teise Eesti linna raamatuturg. "Oma osa on muidugi ülikoolidel ja teistel õppeasutustel, kuid ilmselt on keskmine tartlane ka ehk suurem raamatuostja kui keskmine tallinlane."

Kui Rahva Raamat laieneb Tartusse, kujuneb Pihli hinnangul konkurents tihedaks. "Ennustan, et veelgi raskemaks läheb üksikutel, eraldi tegutsevatel raamatupoodidel," rääkis ta. "Teame ju, et Tallinnas pani nii mõnigi kesklinna raamatukauplus pärast Viru keskuse suure raamatupoe teket uksed kinni, sama oht on ka Tartus."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing