Tallinkiga hullu pole

Mati Jostov 27. jaanuar 2006, 00:00

Minu arvates tegi Tallink aktsiaid turule tuues väikeinvestoritele kõige ehtsamat "sikku", ajades IPO hinna üles. See oli võimalik, sest turg oli aktsiatest tühi (Hansapank ka mitte väga ammu börsilt lahkunud), väikeinvestoritel aga raha sügelemas. Tallinki aktsiate tugiostude abi kulus ka marjaks (seda võib välja lugeda tänasest aktsionäride nimekirjast) ja niimoodi õnnestus püüda suur hulk "kala", mis edasiste sündmuste käigus läks praadimisele. Vanad tegijad võtsid lihtsalt teenitud kasumi välja. Pikas perspektiivis saavad "pika raha" omanikud oma raha tagasi ja võitu ka, sest pole põhjust kahelda, et ettevõtte majandamisega saadakse edaspidi vähemalt sama hästi hakkama. Kiirelt teenida lootnutel ja repode kasutajail on aga vesi ahjus, nii nagu nõrganärvilistelgi, sest nad on erinevatel kaalutlustel pidanud oma aktsiaid müüma. Rahaga on nagu energiaga, see ei teki ega kao, vaid võetakse ühtedelt ära ja pannakse teistele juurde.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing