Tänavune Motorex tuleb suurejoonelisem

Gert D. Hankewitz 27. jaanuar 2006, 00:00

20 000ruutmeetrise sisepinna ning 5000 ruutmeetri suuruse välispinnaga tuleb kolme kuu pärast toimuv Motorex korraldajate kinnitustel seni toimunutest suurim. Et kogu näitus ära mahutada, võetakse lisaks Eesti Näituste paviljonile kasutusele ka lauluväljak.

"See on keerukuselt number kaks üritus pärast Eurovisiooni," sõnas ürituse korraldajate sekka kaasatud turundusfirma Orangtime esindaja Hardi Kinnas, kelle sõnul pannakse sel aastal suuremat rõhku korraldusele, mis tähendab näiteks toitlustuse paranemist ning laiemat valikut kaubalettidel. "Kui keegi tahab lapsele väikest Schumacheri kostüümi," tõi ta näiteks.

Lisaks autodele pööratakse Eesti Autospordi Liidu esimehe Arno Sillati sõnul rohkem tähelepanu hobi- ja motospordile. "Kajastatakse ka siinsete autode ajalugu, nõukogude auto ajalugu ja militaarajalugu," lisas ta. Samuti tutvustatakse erinevaid sõidukoolitusi ja korraldatakse väiksemaid võistlusi. Esmakordselt esitletakse ka Peugeot 207 ning Mercedes-Benzi R-klassi mudelit. "Näitame ka, kus kohast on auto pärit ja kuhu auto mõne aja pärast jõuab," sõnas Sillat.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) juhi Jaak Uudla sõnul tehakse suurejoonelisi muudatusi, kuna ürituste atraktiivsus on vähenenud. "Viimastel aastatel on tekkinud stamp," lausus ta.

Kogu ürituse eelarveks on planeeritud kaheksa kuni kümme miljonit krooni, samas on näiteks eelmise näitusega võrreldes langetatud pileti hinda - tavapilet maksab 95, perepilet 150 krooni.

Hardi Kinnas põhjendas madalamat hinda sellega, et soovitakse varasemast rohkem inimesi kohale meelitada. "Ootame 55 000 inimest."

Korraldajad on lisaks erinevatele autodele organiseerinud messile ka humanoidroboti Honda Asimo, mis oskab rääkida, joosta ning täita lihtsamaid ülesandeid. Samuti tuuakse kohale Toyota toodetud Aygo DJ mudel, mis kujutab endast autosse pakitud proffidele mõeldud diskopulti, ning Subaru Impreza, millega Subaru tehasetiim osaleb tänavu maailmameistrivõistluse rallidel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing