EPL: Sadamas juhtuv õnnetus pühiks Paldiski linna maa pealt

27. jaanuar 2006, 07:43

Paldiski põhjasadamas tegutsev OÜ Palsteves tegeleb plahvatusohtliku kemikaali veoga, mis võiks õnnetuse korral enamiku linnast hävitada.

“Harjumaa päästeteenistuse riskianalüüsist selgub, et kui sadamas peaks pauk käima, siis linnast midagi püsti ei jää,” tõdes Paldiski linnapea Kaupo Kallas Eesti Päevalehele.

Linnavalitsuse püüdlustele vaatamata pole firma väidetavalt ebaseaduslikku tegevust seni ohjata suudetud. Paldiskis on kaks ohupiirkonda, millest üks jääb Alexela kütuseterminalide ja teine põhjasadama ümbruskonda.

“Kui Alexelas midagi põlema peaks minema, siis jõutakse reageerida, kuid probleem number üks on ikkagi põhjasadama territooriumile kilekottides lageda taeva alla ladustatud ammooniumnitraat, mille plahvatamine avaldab päästeameti hinnangul mõju vähemalt viie kilomeetri raadiuses,” nentis Kallas.

Linnavalitsuse hoonest paarikümne meetri kaugusel asuvast ohust saadi juhuslikult teada poolteist aastat tagasi.

“Sadamaomanikud ei ole meile öelnud, kui ohtliku ainega on tegu. Tegelikult peaks selline asi ebaseaduslik olema,” sõnas Kallas. Linnapea kinnitusel ei ole Paldiski põhjasadamas tegutsev OÜ Palsteves koostööaldis ega vasta linnavalitsuse kirjadele. Abipalvega on pöördutud nii Harju päästeteenistuse, tehnilise järelevalve inspektsiooni kui ka kemikaalide teabekeskuse poole. Seni pole asjad paranenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing