Euroopa Liit võib Microsofti trahvida 2 miljoni euroga päevas

Annika Matson 27. jaanuar 2006, 12:30

Euroopa Liit võib Euroopas monopoolses seisundis olevat Microsofti trahvida 2 miljoni euroga päevas, kui kontsern ei täida liidu nõudmisi.

Microsofti üleeilne pakkumine avaldada konkurentidele oma serveri operatsioonisüsteemi lähtekood ei pruugi olla piisav, et takistada Euroopa Liidu konkurentsiametit astumast samme firma monopoliseisuse vastu Euroopas, hoiatas Euroopa Liit.

Euroopa Liit ähvardas kontsernilt nõuda kaks miljonit eurot trahvi (31,3 mln kr) päevas, kui Microsoft ei anna adekvaatset informatsiooni oma serverprogrammide kohta, vahendas eile hilisõhtul telekanal BBC.

Euroopa Komisjoni pressiesindaja teatas Brüsselist, et maailma juhtiva tarkvaratootja Microsofti samm avalikustada oma serveri operatsioonisüsteemi lähtekoodid, ei pruugi olla piisav. Brüssel annab oma täieliku vastuse, kui on saanud kätte Microsofti pakkumise kõik detailid. Teade Brüsselist tuli eile siis, kui Microsoft teatas oma majandusaasta teise kvartali kasumi viieprotsendilisest kasvust.

Microsoft peab tänavu 15. veebruariks täitma Euroopa Liidu nõudmise avada oma tarkvarasüsteemid konkurentidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing