Microsoft teatas kvartaalsest kasumi kasvust ja kergitas ootusi

Annika Matson 27. jaanuar 2006, 10:31

Maailma suurima tarkvaratootja Microsofti detsembriga lõppenud teise kvartali kasum kasvas viie protsendi võrra, lisaks tõsteti kogu aasta prognoose.

Microsoft avaldas tulemused neljapäeval pärast USA turu sulgemist. Lisaks kasumi viieprotsendilisele kasvule tõstis firma ka kasumiprognoosi kogu jooksvaks majandusaastaks. See uudis investoritele meeldis ja Microsofti aktsia tõusis turujärgses kauplemises ligi kaks protsenti.

Microsofti kasum oli 3,65 miljardit dollarit, vahendas uudisteagentuur AP. Kasum aktsia kohta oli 34 USA senti. Varasema aasta samas perioodis oli kasum 32 senti aktsia kohta.
Microsofti avaldatud teise kvartali kasum sisaldas ka erakorralist tulu 108 miljoni dollari ulatuses ehk umbes sent aktsia kohta. Ilma erakorralise tuluta vastas Microsofti kasum analüütikute ootustele. Thomson Financiali küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt kasumiks aktsia kohta 33 senti ja käibeks 11,96 miljardit dollarit. Microsoft teatas, et käive kasvas 9 protsenti, 11,84 miljardi dollarini.

'Oleme oma tulemuste üle õnnelikud,' märkis Microsofti finantsjuht Chris Liddell teates. Ta lisas, et Microsoft oli detsembri lõpuks tarninud 1,5 miljonit videomängukonsooli Xbox 360. Juuni lõpuks loodetakse tarnida 4,5 kuni 5,5 miljonit mängukonsooli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing