Baltika langes suurtehingute mõjul

Peeter Teder 30. jaanuar 2006, 00:00

Suurim langeja börsi põhinimekirjas oli reedel Baltika aktsia, mille hind kukkus 0,8 protsenti ning mis maksis börsi sulgemisel 201,84 krooni (12,90 eurot).

Väärtpaberiga tehti tehinguid 19,4 miljoni krooni väärtuses, kusjuures lõviosa käibest andsid kolm suurtehingut. Nendes tehingutes vahetas omanikku vastavalt 50 000, 30 000 ja 10 000 aktsiat. Ühe aktsia hind oli kõigis tehingutes 201,84 krooni. Baltika aktsia puhul on turul märgata küllastumist ja seda kinnitas ka reedene väikene langus. Arvan, et Baltika võib olla oma hiilguse tipul ning lähipäevil edasi langeda. Suhteliselt kõrge on ka aktsia P/E suhe. Ja kuigi ettevõte lubab jätkuvalt käivet ja kasumit kasvatada, ei pruugi need vastata ootustele. Samas on Baltika ümberkorraldused just viimasel ajal aktsia hinnale suurt mõju avaldanud. Seega ei ole välistatud ka aktsia hinna liikumine edasi üles.

Käibe poolest järgnes Baltika aktsiale Tallinna Vee aktsia, mida osteti-müüdi 12,8 miljoni krooni eest. Aktsiaga tehti samuti mitu suurtehingut, milles ühe aktsia hind oli 217,49 krooni (13,90 eurot). See hind kujunes ka väärtpaberi sulgemishinnaks.

Tallinna Vee puhul on tekkimas õrn toetustase 13,90 euro (217,49 krooni) peal. Kui see tase peab, võib ilmselt varsti oodata aktsia tõusu 225 krooni (14,38 euro) kanti. Tallinna Vee aktsia on mõnda aega paigal seisnud, kuid reedel oli turul märgata ostuhuvi ülekaalu. See õrn ostuhuvi võib kanduda edasi ka alanud nädalasse.

Tallinki aktsia hind alanes 0,4 protsenti, makstes 71,50 krooni (4,57 eurot). Aktsia käive oli 5,3 miljonit krooni. Tallink teatas reedel vahetult pärast börsi sulgemist Stockholmi-Riia laevaliini loa saamisest. See peaks olema hea märk, sest uus laevaliin tähendab suuremat käivet ja suuremat võimalikku kasumit. Nüüd sõltub kõik sellest, kuivõrd oskavad Tallinki omanikud ette mõelda ja kui palju nad on ettevalmistusi teinud. Ehk kui kiirelt nad saavad uue laevaliini avatud.

Enim tõusis põhinimekirjas Tallinna Kaubamaja aktsia, mis kerkis väikese käibe juures 1,9 protsenti 336,40 kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing