Mahe on loodushoidlik tootmisviis

Margot Pomerants 30. jaanuar 2006, 00:00

Mahepõllumajandus on loodushoidlik tootmisviis, kus mulla, taimede ja loomade vahel valitsevad tasakaalulised suhted.

Tootja, kes soovib alustada mahepõllumajandusliku tootmisega, peab olema valmis täitma mahepõllumajanduse nõudeid - ELi nõukogu määruse 2092/91 ja Eesti mahepõllumajanduse seaduse nõudeid. Mahepõllumajandusega alustamiseks tuleb esitada taimetoodangu inspektsioonile (TTI) ettevõtte tunnustamise taotlus koos nõutud dokumentidega. Taotlus esitatakse 10. märtsist kuni 10. aprillini TTI maakonnabüroole.

Dokumentide esitamise päevast algab üleminekuaeg, mil peab järgima mahepõllumajanduse nõudeid ja saab taotleda vastavat toetust. Toodangut mahedana müüa veel ei saa. Üleminek tavaviljeluselt maheviljelusele kestab üldjuhul kaks aastat, püsikultuuride puhul kolm aastat.

Kui tahetakse ka töötlemist viia üle mahepõllumajanduslikuks, tuleb taotlus esitada veterinaar- ja toiduameti maakonnabüroole. Seda saab teha aastaringselt.

Mahesaaduste tootmises ja töötlemises ei ole kasutatud mineraalväetisi, sünteetilisi taimekaitsevahendeid, mürkkemikaale jmt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing