Eesti Telekomi ülevõtmise algust peab Hansapanga peamaakler ebatõenäoliseks

Annika Matson 30. jaanuar 2006, 11:37

Spekulatsiooni, et Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera vaikselt aktsiaid turult kokku ostab, ei pidanud Hansapanga peamaakler Lauri Lind täna tõenäoliseks.

'TeliaSonera võimalikus ülevõtmispakkumises kahtlen ma sügavalt. Ma ei usu, et TeliaSonera seda teha üritab, sest iga kord, kui nad on üritanud teha pakkumist turuhinnaga, siis on see ebaõnnestunud,' ütles Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Lind.

'See oleks TeliaSonera poolt äärmiselt tavatu enne ülevõtmispakkumise väljakuulutamist midagi osta, tavaliselt üritatakse turgu enne alla rääkida, mitte hinda toetada ja osta suuri koguseid,' lisas ta.

'See oleks ülevõtmispakkumise loogika vastane tegu,' kinnitas ta. Linnu sõnul tuli Eesti Telekomi puhul müügiinitsiatiiv Londonist ja ostjateks olid valdavalt Skandinaavia investorid.

'Kes täpsemalt väärtpabereid ostis või müüs ei saa ma kommenteerida, see on kliendisaladus,' tunnistas Lind.

Linnu sõnul on Eesti väärtpaberi keskregistris näha kontod, kuhu on kokku koondatud erinevate klientide väärtpaberid ja iga konto taga on mitmeid kliente.

Telekomi aktsia hind tõusis suuremate tehingute ehk esimese viie tehingu käigus 0,26 protsenti, 121,26 kroonile. Käive oli kokku 150,9 mln krooni. Kella 11:30ks oli tehtud veel lisaks kolm väiksemat tehingut, mis viisid aktsia hinna tagasi reedesele tasemele 120,95 krooni.

Suurim tehing tehti 900 000 aktsiaga. Sellest enam aktsiad on aktsiaraamatu järgi vaid viiel aktsionäril - TeliaSoneral, Riigikassal, Deutsche Bankil (aktsia Londoni hoiutähed), SEB klientidel ja ING Luxembourgil.
Nii ostja kui müüja poolne maakler oli Bloombergi andmetel Hansapank.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing