SLÕL: Jalgpalliliit müüb Eesti-Inglismaa mängu teleõigused 23 miljoni krooni eest maha

31. jaanuar 2006, 07:38

Euroopa jalgpallimeistrivõistluste Eesti-Inglismaa mängu teleõiguste müük toob Eesti jalgpalliliidule sisse 23 miljonit krooni.

Paar päeva enne Euroopa jalgpallimeistrivõistluste valikgruppide loosimist uuendas Eesti jalgpalliliit lepingut rahvusvaheliste teleõiguste ja reklaamipindade müügiga tegeleva agentuuriga SportFive. Selle tulemusel võitis Eesti, kes loositi jalgpalli sünnimaa Inglismaaga ühte alagruppi, teleõiguste müügist 15 miljonit lisakrooni. Kui lepingut poleks muudetud, oleks vutilahing toonud sisse vaid 8 miljonit krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

«Teleõiguste hinnad muutuvad pidevalt. Seetõttu naeratas õnn kaks korda – Inglismaa teleõiguste hind tõusis ja Eesti sattus Inglismaaga ühte alagruppi,» räägib Eesti jalgpalliliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht.

Teleõiguste kalliduse poolest on Inglismaa teisel kohal, esimene on Saksamaa.

Uiboleht ei oska veel öelda, kui palju ja kuhu teleülekandega saadav raha paigutatakse. «Viimaste aastate prioriteetideks on üle-eestiline infrastruktuuri ehk staadionide, kunstmuruväljakute ja hallide rajamine. Samuti vajab raha noorte jalgpall,» ütleb ta. Peale teleõiguste teenib jalgpalliliit kopsaka summa ka piletimüügiga. Seni on kalleimad piletid Eesti kodumängudele maksnud 250 krooni. Uiboleht märgib, et piletihinna tõstmise plaani ei ole.

Praegu mahutab A. Le Coq Arena koos lisakohtadega 10 500 inimest. Arvestades, et pilet matšile maksab 250 krooni, teeb see piletituluks pisut üle 2,5 miljoni krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing