Uus metsaseadus siirdub riigikogu ette

31. jaanuar 2006, 20:07

Valitsus kiitis heaks uue metsaseaduse eelnõu, mis nüüd siirdub aruteludeks riigikogusse.

Keskkonnaminister Villu Reiljan avaldas lootust, et metsaseaduse võiks riigikogu vastu võtta veel enne suve.

Uue metsaseaduse põhieesmärk on keskkonnaministeeriumi hinnangul metsade kaitse tagamine ja nende säästev majandamine.

Seaduse taotleb, et metsa majandamisega seonduv negatiivne mõju – sealhulgas raiumine valedes kohtades – väheneks ning positiivne mõju suureneks; et oleks paremad elutingimused metsaliikidele, suurem tööhõive ja üha enam mitmekülgsemat metsakasutust.

Suurimad uuendused metsaseaduse eelnõus on seotud metsaomanikele piirangute eest hüvitiste maksmisega, uute toetuste rakendamisega, metsa uuenduse nõuete karmistamisega, sealhulgas tagatisraha kohaldamisega teatud metsatüüpide puhul, ning raievanustega. Nii on omanikul seaduseelnõu kohaselt kohustus uuendada lageraielank viie aasta jooksul kasvukohale sobivate puuliikidega. Sunniraha rakendatakse omanike suhtes, kes jätavad raiesmikud uuendamata. Sellisel juhul kasutatakse sunniraha riigi poolt tehtava sundmetsastamise finantseerimiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing