ÄP 5 aastat tagasi: Statoil endiselt kütuseturu hinnakujundaja

ÄP 01. veebruar 2006, 00:00

Hoolimata sellest, et eelmisel reedel langetas Neste oma sooduskampaania käigus bensiini hinna viimase aja madalaimale tasemele ja Statoil oli sunnitud sama tegema, dikteerib hinda Eesti autokütuseturul endiselt Statoil, nii kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Eile hommikul langetas Statoil Eesti oma tanklates bensiiniliitri hinda taas 15 sendi võrra. Õhtul läksid hinnalangusega kaasa kõik suuremad jaemüügiketid. Statoili turundusjuhi Hede-Kerstin Luige sõnul oli seekord tegu tarnetingimuste ehk ostuhinna muutusega positiivses suunas. "Meie hinnastrateegia pole muutunud," kinnitas ta.

Luige väitel oli ka eelmisel nädalal Statoil hinnalanguse algatajaks. Kui Neste lasi oma sooduskampaania käigus 95 bensiini liitri hinna reedel 8.80 peale, läks koos Hydro Texacoga sellega kaasa ka Statoil.

Hetkeseis: tänane hinnakujundaja tundub olema Neste, kelle automaattanklate hind on n-ö benchmark, millest 25 sendi võrra kallim on Statoili mehitatud jaamade hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing