ÄL: Skype’i looja tahab hüdroelektrijaama püsti panna

01. veebruar 2006, 07:58

Kolm IT-meest on loonud firma Uus Energia ja loodavad tööle panna hüdroelektrijaama.

Firma omanikud on üks Skype’i asutajatest Toivo Annus, e-hääletuse projektijuhina tuntud Tarvi Martens ning Oracle Eesti filiaalis töötav Andres Pagarand, kirjutab Ärileht.

Uus Energia hoiab silma peal mõnel võimalikul hüdroelektrijaama kohal, vähemalt ühes kohas on tehtud eeluuringud elektritootmise käivitamiseks, olemas on projekt ning valmisolek investeerida 10–20 miljonit krooni – just nii palju, kui majanduslikult tasuva tootmise käivitamine raha nõuab. Elektrijaam tasub Tarvi Martensi sõnul ära, kui tal on võimsust vähemalt 100–200 kW.

Tootmine tegelikult juba käiks, kui firmal oleks õnnestunud keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) toetust saada. Aga viimane kord ei õnnestunud. “Nüüd ootame järgmist taotlusvooru. Loodame, et see aasta toob midagi konkreetsemat,” ütles Martens.

Uue Energia eesmärk on hüdroelektri tootmine ning veskikultuuri taastamine ja väärtustamine. “Eks ta ole selline hobivärk – püüd teha midagi muud kui lihtsalt IT-mees olla,” lisas ta. Lisaks on Martensi sõnul huvitavad vanad veskikohad. “Eestis on umbes 200 vana veskikohta,” märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing