EPL: Ärimees maksab võlgu, kuidas tuju

01. veebruar 2006, 07:40

Julianus Inkasso andmeil tegutseb ehitussektoris firmasid, kes tasuvad oma lepingupartneritele kauba või teenuse eest, kuidas parasjagu tuju on.

Näiteks on Julianus Inkassol probleeme ehitusalal tegutseva firmaga Vesmont, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Vesmonti näol on tegemist põhimõttelise võlgade mittemaksjaga,” ütles Julianus Inkasso nõudekäsitleja Oliver Insler. “Firma juhi Jevgeni Ševtšenko põhimõtteline lähenemine on selline, et ta lihtsalt ei täida oma kohustust – maksab siis, kui tahab,” lisas ta. Insleri sõnul maksab Vesmont ühel juhul näiteks nõude ligi 117 000-kroonist põhisummat alates 2005. aasta juulist.

“Nõude olemasolu pole Ševtšenko kunagi eitanud ning kõik nõude alusdokumendid on korras,” ütles Insler. Alates 1996. aastast on Julianus Inkasso menetlenud kokku 19 Vesmontiga seotud nõuet, millest enamik on tasutud.

Teine näide on ehitustöövõtja SCE Grupp. “SCE Grupi taktika on väiksematele alltöövõtjatele mitte maksta, kuna nad ei suuda niikuinii ise võlga sisse nõuda,” ütles Julianus Inkasso jurist Silver Eensaar. “Kohtusse pöördumine on aga raha raiskamine, kuna protsess kestab mitu aastat ja selle lõppedes on tellijast OÜ sisulise tegevuse lõpetanud,” lisas ta.

SCE Grupiga on Julianus Inkasso andmeil probleem ühel firmal, kes tegi SCE Grupi tellimusel välisministeeriumis sanitaar-, ventilatsiooni- ja küttetöid. Julianus Inkasso andmeil ei saanud firma esiteks tehtud tööde aktile õigeaegselt SCE Grupi juhi allkirja ning hiljem jättis SCE Grupp maksetähtajaks võla tasumata. “Töövõtja telefonile, kes oli kõik tööd objektil lõpetanud, enam keegi ei vasta, kontorisse kedagi sisse ei lasta, võla tasumata jätmisele põhjendusi ei tooda, vaid lihtsalt varjatakse end,” kirjeldas Eensaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing