ÄP 5 aastat tagasi: Majanduse mootorid - gasellid - fookusesse

ÄP 02. veebruar 2006, 00:00

Äripäeva koostatud Gaselli TOP, mille avaldasime 31. jaanuaril 2001, näitas, et Eestis on arvukalt väike- ja keskettevõtteid, mis väärivad tunnustust, kuid mida avalikkus pole märganud.

Gasellid on ettevõtted, mis on suutnud kolme aasta jooksul suurendada oma käivet või kasumit vähemalt 50%. Kokku oli 1997-1999 Eestis selliseid firmasid 667. Gasellid väärivad tunnustust mitmel põhjusel: loovad kõige rohkem uusi töökohti, maksavad riigile iga aasta üha enam kasvades ka suuremaid makse - gasellid on kogu majanduse mootor.

Gaselli TOP: 1. koht: kõige kiiremini arenenud, Rakveres asuv ettevõte Reet Oil OÜ (impordib Venemaalt õlisid). 2. koht: Harju-Ristil asuv ahvena- ja kohafilee tootja TÜ Püünis, kes ekspordib kogu toodangu. 3. koht: Viljandis asuv AS Hansa Candle, kellest on saanud Euroopa suurim õueküünalde tootja.

Hetkeseis: Värskeimas Gaselli TOPis on esikolmikus uued firmad: 1. kohal on Tartus asuv metallivaluga tegelev EBÖ, 2. kohal samuti Tartu firma, Viljavedaja OÜ, ja 3. kohal Järvamaal jäätmekäitlusega tegelev Väätsa Prügila AS.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing