Greenspan tõstis viimast korda USA baasintressi

Tõnis Oja 02. veebruar 2006, 00:00

AP teatel usuvad analüütikud, et intressi tõstetakse veel üks kord ja sellega peaks 19 kuud kestnud intresside tõstmine lõppema. Üks põhjus, miks paljud analüütikud usuvad veel ühte intressitõstmisesse, on arvamus, et eilsest USA keskpanga juhi ametit pidavast Ben Bernanke'ist jääks mulje, et tema on samuti aktiivne inflatsiooni vastu võitleja, nagu seda oli Alan Greenspan.

Analüütikud hindavad 18,5 aastat USA Föderaalreservi juhi Greenspani kõrgelt mitte ainult sellepärast, et ta juhtis rahapoliitikat kindlalt ka rasketel aegadel, vaid ka põhjustel, et üleminek uuele keskpanga juhile läks sujuvalt.

Ajaleht The New York Times kirjutas, et Greenspan oli viimasel päeval tööl, jättes hüvasti kolleegidega. Lahkumiskingitusteks sai ta muu hulgas pesapallikinda, millel oli kõigi 12 USA Föderaalpanga presidendi allkirjad, dollarite kogu ning Vabaturu komitee 31. jaanuari istungil lehvinud Föderaalreservi lipu.

Eile alustas Greenspan tööd juba oma konsultatsioonifirmas, kuid lubas, et rahapoliitikat ta kommenteerima ei hakka. "Ma hakkan vaatama kõrvalt ja elan kaasa," lausus ta Föderaalreservi nõukogu liikmete ühisel lõunal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing