Wendre käive kahanes 20 mln võrra

Liis Kängsepp 02. veebruar 2006, 00:00

Kui 2004. aastal oli Eesti ühe suurema tekstiilitööstuse ASi Wendre käive 420 mln, siis mullu kukkus käive alla 400 mln. Ettevõtte juht Vahur Roosaar ei tahtnud kasumit veel avalikustada, viidates, et kuna ettevõte võttis kasutusele uue majandustarkvara, võib lõplikus kasuminumbris tulla veel muudatusi. 2004. aastal oli ettevõtte kasum 57 mln krooni.

"Reaalselt oli kukkumine eelmise aasta esimese poole pärast," sõnas Roosaar. "Praegu on mahud iga kuu suuremaks läinud ja sel aastal peaks kasv tulema pea kahekordne."

Wendre kolis mullu sügisel uude vabrikusse Pärnus ning seoses sellega kasvas tootmise maht taas.

"2005 tuli muidugi väga-väga-väga jama aasta kokku," sõnas Roosaar. "Päris mitmed tekstiilitööstused lõpetavad ilmselt kahjumiga. Kui sa efektiivselt ei tee, vaid oled rajanud oma äri tööjõu odavuse peale, ega müü lõppkliendile ning su marginaalid on eriti alla surutud, siis seda raskem sinu situatsioon on."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing