EPL: Tuiksoo palkas kolmanda nõuniku

02. veebruar 2006, 07:24

Põllumajandusministri Ester Tuiksoo uus nõunik on esmaspäevast Inge Hirmo.

“Kui ministri poliitnõunik on üldjuhul toru erakonna kontori ja ministeeriumi vahel, siis mina olen toru ministeeriumi ja rahva vahel,” iseloomustas ligi 16 aastat Räpina vallavanem olnud Inge Hirmo oma rolli.

Tallinnas hakkab ta käima kord nädalas ning ülejäänud aja asub Põlvas või Räpinas ja sõidab mööda Lõuna-Eestit ringi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Küsimusele, kuivõrd tema töö hakkab kandma tuleva aasta parlamendivalimiste pitserit, sest minister Tuiksoo kandideerib ilmselt Lõuna-Eestis, vastas Hirmo, et ta ei tea seda. “Minister on ise piisavalt tubli ja armastatud, et minu käest ei oota keegi, et käiksin talust tallu ja kiidaksin ministrit,” ütles Hirmo.

Hirmo oli Reformierakonna asutajaliige, kuid lahkus parteist. Vallavanema ametis olles tõukasid kohalikud reformierakondlased ta sügiseste valimiste järel mängust välja. Peagi lõi Hirmo käed Rahvaliiduga. “Siis ei olnud tööst ministri nõunikuna juttu,” ütles ta. Minister Tuiksooga oli ta Põlvamaa ettevõtlike naiste organisatsioonist aastaid tuttav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing