Orkaanid räsisid Shelli kasumit

02. veebruar 2006, 10:31

Maailma suuruselt kolmas naftafirma Royal Dutch Shell teatas, et 4. kvartali kasum kukkus 4 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Neljanda kvartali puhaskasum kukkus 4,6 miljardilt dollarilt 4,4 miljardile dollarile (58 miljardile kroonile). Seevastu maailma suurim börsil kaubeldav naftafirma Exxon Mobil teatas sel nädalal 27-protsendisest kasumi kasvust neljandas kvartalis. Orkaan Katrina tõttu oli Shell üks suurimaid kannatajaid.

Samuti andis Shell teada, et ostab varem oodatust vähem aktsiaid tagasi. Kui analüütikud ootasid, et Shell ostab tagasi 10 miljardi dollari eest aktsiaid, siis firma ise teatas kavatsusest osta aktsiaid tagasi 5 miljardi dollari eest.

'Põhiküsimus on, kas Shellil on piisavalt naftavarusid,' ütles ICAPi aktsiaanalüütik Chris Tinker Bloombergile. 'Võrreldes BP-ga on Shell kehvemas seisus.' Kui Shell jätkab nafta tootmist praeguse tempoga ehks 3,77 barrelit päevas, siis jätkub Shellil naftavarusid 8,6 aastaks. See on kõige väiksem näitaja suurte naftafirmade seas.


<pilt2#fotod/Firmad/Firmad_S/shell_1_erik.jpg#600#401#>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing