Olümpiamängud mobiiliga taskus kaasas

Villy Paimets 03. veebruar 2006, 00:00

Kui statistika näitab, et suurvõistluste ajal kasvab haiguslehel viibijate arv drastiliselt, siis järgmisel nädalal algav Torino taliolümpia haiguslehtede arvu ehk väga palju ei suurendagi, nimelt teatas ETV eile, et kannab lisaks telepildile seekordset taliolümpiat üle ka interneti vahendusel. "Olümpia on päevasel ajal, töö ajal, paljudes asutustes telerit ei ole, aga arvuti ikka on," selgitas ETV spordiprogrammi juht Marko Kaljuveer. Seega - tööandjad, kui töötaja pingsalt arvutiekraani jõllitab, ei pruugi ta veel tööd teha!

Veel kahtlasem on asi, kui töötaja miskipärast minutite kaupa telefoniekraani jälgib. Nimelt teatas EMT juhatuse esimees Valdo Kalm eile telemajas, et olümpiamänge saab ka mobiiliekraanilt jälgida! Ja mis veelgi parem, mitte ainult 3G võrgus (milleks peab praegu veel ikkagi õue minema, leviala on väike - toim.), vaid täiesti tavaliselt GSM-telefonilt. Minut talispordi jälgimist maksab ligikaudu 1 kroon ja üle kantakse peaaegu kõik spordialad. Jah, ka jääkeegel. Põhimõtteliselt võib mobiiliekraanilt 120 krooni eest vaadata ka kaks tundi kestvat suusamaratoni otseülekannet, aga tunnistagem ausalt, kes viitsib?

Oluliselt paremas, kuigi mõõtmetelt väiksemas 3G võrgus maksab Kristiina Šmiguni heitluste vaatamine ligikaudu 4 krooni minut, aga pilt ja heli on selle eest ka mitu korda kvaliteetsem.

Olümpiasaatepäevi hakkavad juhtima Mati Talvik, Vahur Kersna, Andres Kuusk, Aarne Rannamäe ja Maire Aunaste. Veebruarikuu õhtud ja ööd veedab telemajas aga Priit Kuusk, kelle sisustada jäävad igaõhtused ja -öised päevakokkuvõtted. "Ega tal kerge olema ei saa," ütles Kaljuveer.

Kuna ETV uus juhatuse esimees Ainar Ruussaar räägib oma sõnul juba kuid, et ETV peab saama multimeediaorganisatsiooniks, siis kaasatakse olümpiaprogrammi ka vaatajad. Selleks korraldab rahvuslik telekanal olümpiamängude kestel iga päev ühe ennustusvõistluse, mille auhindadeks on näiteks Kristiina Šmiguni mütsid, sallid ja kindad, Jaak Mae mütsid, 3G telefonid ja palju Torino-teemalisi suveniire. Veelgi enam - ETV vahendusel saab meie olümpiasportlasi SMSi teel tervitama hakata.

Torino olümpiamängude teleülekannete olulisust näitab kas või see, et 2006. aasta Ameerika filmiakadeemia auhinna Oscarite kätteandmine lükati nädal aega hilisemaks, et tseremoonia ei langeks kokku Torino taliolümpiamängude lõputseremooniaga, vaheandas BBC.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing