Mihkelson: valitsusel puudub järjekindel välispoliitika

03. veebruar 2006, 08:33

Riigikogu väliskomisjoni aseesimehe Marko Mihkelsoni hinnangul puudub Andrus Ansipi juhitaval valitsusel järjekindel välispoliitika.

Mihkelson viitas oma avalduses Andrus Ansipi poolt telekanalile PBK öeldud väitele Eesti-Vene piirilepingute ratifitseerimisseadusele lisatud preambuli tarbetusest.

„Peaminister Ansip on korduvalt rõhutanud, et Eesti on piirilepinguid allakirjutades ja ratifitseerides teinud kõik omalt poolt sõltuva nende lõplikuks jõustamiseks. Kui nüüd äkki kõlab Ansipilt Eesti ametlikule positsioonile vastupidine arvamus, siis tekib küsimus – kas valitsusjuht ikkagi ttajub, mida tähendab ühe riigi järjekindel välispoliitika,” küsis Mihkelson oma avalduses.

„Ma tuletan meelde, et preambulit pidasid vajalikuks nii õiguskantsler Allar
Jõks kui karahvusvahelise õiguse eksperdid. Samuti on lühinägelik teha etteheiteid ühele või teisele erakonnale, sest piirilepingute ratifitseerimise poolt hääletasid kõik Riigikogus esindatud erakonnad,” lisas Mihkelson. „Eesti avalikkus väärib peaministrilt kiireid selgitusi, sest vastasel korral võivad hooletud sõnad kahjustada oluliselt meie välispoliitilisi ja rahvuslikke huve.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing