Saja tuhande kroonine Skype'i magistristipendium ootab kandidaate

06. veebruar 2006, 10:01

Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus (EITSA) teatas, et avas täna koos internetisuhtlusfirmaga Skype konkursi 100 000 krooni suurusele magistristipendiumile.

Eesti suurim magistristipendium toetab ühe tänavu magistriõpet alustava Eesti elaniku õpinguid välismaal.

Enim oodatakse info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaga seotud õppesse vastu võetud magistrandide taotlusi, kuid teretulnud on ka valdkondadevaheline suunitlus. Seda eeldusel, et üks kõrgharidusastmetest läbitakse reaalerialal.

'Stipendiumil on kolm peamist eesmärki,' selgitas EITSA arendusjuht Kristjan Rebane pressile saadetud teates. 'Innustada teadmiste paremat liikumist reaal- ja humanitaarvaldkondade vahel, muuta info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialad populaarsemaks ja teha välismaine magistriõpe Eestit pärit tudengitele kättesaadavamaks.'

'Skype"i tarkvara ajutrust pärineb suuresti Eestist ja meist oleks tänamatu siinseid andeid mitte toetada,' ütles Skype"i Eesti esinduse juht Sten Tamkivi. Esimese sellealase sammu astus ettevõte novembris, mil koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga loodi 25 tuhande kroonine infotehnoloogia stipendium.

Tamkivi sõnul ei saa aga Eesti juurtega maailmafirma jätta tähelepanuta ka eesti magistrandide õpinguid välismaal. 'On patt, kui andeka ja sihikindla magistrandi õppe- ja uurimistöö piiri taga rahapuuduse taha takerdub,' lisas ta.

Skype"i magistristipendiumi idee sündis 2004. aasta suvel Linnar Viigi poolt algatatud juhtimisseminaril Black Box Open Mind, mille peaesinejad olid Skype"i juht Niklas Zennström ja ettevõtte üks toonaseid investoreid Steve Jürvetson. Osalejad annetasid stipendiumi tarbeks üle 60 000 krooni. Täiendava summa stipendiumifondi eraldas Skype.

Skype on kõige kiiremini kasvav internetisuhtluse teenus maailmas ning võimaldab teha piiramatult tasuta telefoni- ja videokõnesid. Skype"i tarkvara on saadaval 27 keeles ning seda kasutatakse pea kõikides riikides. Skype"i sissetulek põhineb tasulistel teenustel, sh. sissetulevad ja väljaminevad kõned tava- ja mobiiltelefonidele, kõnepost ja kõnede suunamine. Skype"il on suhted ka pidevalt laieneva tark- ja riistvarapartnerite võrgustikuga. Skype on eBay ettevõte (NASDAQ: EBAY).

EITSA on Eesti Vabariigi, Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Telekomi ning Eesti Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooniettevõtjate Liidu poolt asutatud mittetulunduslik organisatsioon, mille ülesandeks on kaasa aidata kaasaja nõuetele vastava kõrgharidusega IT-spetsialistide ettevalmistamisele ning toetada info- ja sidetehnoloogia alast arendustegevust Eestis.

EITSA haldab 2000. aasta mais loodud Eesti Infotehnoloogia Kolledžit. Projektipõhistena on EITSA juures käivitatud Eesti e-Ülikool ja Eesti E-Kutsekool. Lisaks administreerib EITSA riiklikku IKT-alast kõrghariduse toetusprogrammi Tiigriülikool+.

Magistristipendiumi tingimustega saab tutvuda <#siin=http://www.eitsa.ee/stipid/skype.asp>
Taotlusi võetakse vastu 27. veebruari keskpäevani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing