Eesti Telekomilt oodatakse homme tagasihoidlikke tulemusi

Annika Matson 07. veebruar 2006, 00:00

Hollandi panga ING Moskvas asuv analüütik Igor Semenov ootab 2004. aastaga võrreldes Eesti Telekomile käibe kahanemist ja kasumi kasvu.

Semenov soovitab Eesti Telekomi aktsiat hoida ja tema hinnasiht aktsiale on 123,6 krooni. "Hoia" soovituse andis ta mullu novembri alguses, enne seda soovitas ta ING aktsiat müüa. Semenov kirjutas, et Eesti Telekom pakub stabiilset dividenditootlust, aga aktsia ei ole oma Ida- ja Lääne-Euroopa konkurentidega võrreldes kaugeltki odav. "Aktsia kiire tõusu katalüsaatoriks võiks olla ainult atraktiivne pakkumine firma suuromanikult TeliaSonera, aga me ei oota pakkumist lähitulevikus," kirjutas Semenov. Samas lisas analüütik, et tänavu ta siiski ootab uut pakkumist TeliaSoneralt Eesti Telekomi aktsionäridele. Rootslased on seni Eesti Telekomile teinud kaks pakkumist, kus ei oldud nõus aktsiate eest turuhinnaga võrreldes mingit preemiat maksma.

"Ootan, et Eesti riigi valitsus müüb eelarvesurve tõttu oma 27protsendilise osaluse Eesti Telekomis 2006. või 2007. aasta jooksul," kirjutas Semenov. Samas lisas, ta, et TeliaSoneral tundub hetkel olevat prioriteet hoopis Türgi, et lõplikult kätte saada osalus Turkcellis.

Hansabank Marketsi analüütik Sander Danil ootab Eesti Telekomilt väikest käibe ja kasumi kasvu. Samuti ootab Danil Eesti Telekomilt dividendi mullusega samal tasemel - 8 krooni aktsia kohta. Samas ka 2006. aasta eest ootab Danil dividendiks aktsia kohta 8 krooni. Aktsiat soovitab Danil hetkel hoida ja hinnasiht on 98,6 krooni. Hinnasihi tõi Danil madalamale mullu juuli keskel, enne seda oli see veel 125,2 krooni.

Investeerimispanga Suprema analüütik Arko Kurtmann ootab Eesti Telekomilt käibe kahanemist ja marginaalset kasumi kasvu. Sealjuures ootab analüütik aasta viimase kvartali käibeks 1,265 miljardit krooni ja kvartali kasumiks 265 miljonit krooni.

"Arvame, et dividendi makstakse aasta varasemaga võrreldes sama palju ehk 8 krooni aktsia kohta," märkis Kurtmann. Suprema soovitusi ei avalikusta, kuid aktsia hinnasiht on jätkuvalt 125,2 krooni.

Eesti Telekomi aktsiat on analüüsima hakanud ka Londonis asuva investeerimispanga Westhall Capital analüütik Cyrus Mewawalla, kes andis tänavu 12. jaanuaril Eesti Telekomi aktsiale soovituse "müü" ja hinnasihiks 82,1 krooni.

Läti SEB panga analüütik Dainis Sturmanis märkis, et nemad Eesti Telekomi aktsiale nii konkreetset analüüsi ei koosta. "Eelmisel aastal ei olnud Balti riikide telekomifirmade aktsiad just investorite lemmikud," märkis ta vaid.

Eesti Telekom avaldab oma kogu eelmise aasta ja neljanda kvartali tulemused kolmapäeval.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing