Börsiülevaade: seitse miljoniklubi liiget

07. veebruar 2006, 15:08

Täna kaubeldi börsil tavatult laiahaardeliselt. Üheksast põhinimekirjas noteeritud aktsiast sai koguni seitse täis vähemalt poolteist miljoni kroonise käibe.

Nagu eilegi kaubeldi võimsamalt Tallinna Vee aktsiatega – 27,9 miljoni krooni eest.
Möödunud neljapäeval oma majandustulemustega välja tulnud veefirma aktsia tõusis 1,1% jagu, tasemeni 14 eurot (219,05 krooni).
Pärast (aasta)tulemuste avaldamist on suuremad käibed aktsiates loomulikud.

Põhinimekirja ainuke langeja oli Harju Elekter, taandudes 3,79 euroni (59,30 kroonini) ehk 3,3% võrra. Ettevõtte turuväärtus langes esimest korda pärast möödunud aasta juunikuud alla miljardit krooni.

Võrreldes möödunud aasta aprillis-mais ära käidud 5,50 eurose (86,06 krooni) hinnatasemega on ettevõtte aktsia muutunud täna märksa atraktiivsemaks, kuid umbes 35 miljoni kroonist ärikasumit teeniv ettevõte on ka tänagi üsna kallilt hinnatud.

Kuna ettevõtte bilanssi kuulub 1,83 miljonit PKC Group aktsiat (turuväärtusega 328 miljonit krooni) ei julge aktsiale suurt langust ka lubada.
Käesoleval aastal on PKC aktsia arenenud suhteliselt hästi ning tõusnud Helsingi börsil 5% võrra. Edasine liikumine pannakse suure tõenäosusega paika homme, mil PKC tuleb välja oma möödunud aasta majandustulemusega.
Harju Elekter peaks oma tulemused teatavaks tegema veebruari viimastel päevadel.

Jaanuari müügitulemuste peale eile uuele rekordtasemele tõusnud Baltika aktsia jätkas täna hommikul kiiret hinnatõusu (13,75 euroni= 215,14 krooni), kuid andis päeva lõpus enamus tõusust käest, sulgudes 13,40 eurol (209,66 kroonil). Plussiks jäi siiski 0,4%.

Eile börsiajaloo madalaimal tasemel sulgunud Tallinki osas oli täna tunda juba märkimisväärset ostuhuvi.
Aktsia sulgemishinnaks jäi 4,35 eurot (68,06 krooni) ja tõusunurgaks ligi protsent.

Märkimist väärib veel ligi 8 miljoni kroonist käivet näidanud Merko Ehitus.
Ehkki terve päev käis kauplemine pealpool eilset 17,7 eurost (276,94 krooni) sulgemishinda oli ostuhuvi domineerimine õrnapoolne. Aktsia sulgus päeva madalamal tasemel 17,75 eurol (277,73 kroonil). Plussiks jäi 0,3%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing