EPL: Vastasleer püüab ”õliministreid” vastutama panna

07. veebruar 2006, 07:33

Opositsioon avaldab puuduliku reostustõrje pärast peaminister Ansipile jõulist survet.

Opositsiooni kinnitusel tuleb peaminister Andrus Ansipil võtta kaasvastutus nii looderannikut tabanud merereostuse saamatu likvideerimise kui ka katastroofi asjaolude varjamise eest, mis peaks päädima õliministrite tagandamisega, kirjutab Eesti Päevaleht.

Isamaaliidu esimees Tõnis Lukas, Res Publica esimees Taavi Veskimägi ja SDE esimees Ivari Padar nõudsid eile, et valitsusjuht ütleks homme, kelle ta ministritest ulatusliku reostuse pärast ametist vabastab.

“Ametkonnad ja ministeeriumid on probleemi lahendamise asemel hakanud tegelema avalikkuse eksitamise ja süü teineteisele veeretamisega,” heitsid vastasleeri juhid valitsusele ette ka vassimist. Kui valitsusjuhil pole mehisust neid samme astuda, “siis oleme sunnitud kaaluma umbusalduse algatamist Riigikogus,” seisis Ansipile saadetud pöördumises.

Nii Lukas kui ka Veskimägi leidsid, et peasüü lasub keskkonnaminister Villu Reiljanil, kes enda kinnitusel ise tagasi ei astu.

“Minister hüppab jalalt jalale ning ütleb, et Eesti vabariik ongi nii nõrk,” lausus Lukas. “Kui seitse aastat ametis olnud minister leiab, et asjad pole tema valitsemisalas korras, siis ta kritiseerib iseennast.”

Reiljan suhtus vastasrinna rünnakutesse leebelt. “Opositsioon teeb oma tööd. Nende asi ongi puudustele tähelepanu juhtida. Riik ei ole valmis. Ametkondades on tegematajätmisi, on nõrku ametnikke. Poliitika kujundamine on ministrite asi, kuid selle poliitika peavad ellu viima ametnikud,” märkis Rahvaliidu esimees. Tema sõnul käib praegu uurimine, mis näitab täpselt ära, kes kellele mida ütles, mida kirjutas ja kuhu teave enne ministrit pidama jäi.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing