PM: Raudteefirma sunnib valitsuse tegutsema

07. veebruar 2006, 07:56

Peaminister Andrus Ansip kavatseb järgmisel esmaspäeval kokku kutsuda valitsuskabineti erakorralise istungi, et otsustada Eesti Raudtee aktsiate tagasiost.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Inga Jagomäe ütles Postimehele, et selle nädala korralisel valitsuse istungil ei ole raudtee küsimust võimalik arutada, sest majandusminister Edgar Savisaar viibib riigivisiidil Horvaatias.

Järgmise nädala korralise istungi ajal aga pole peaministrit, kes on Torino olümpiamängudel. Seetõttu on valitsuskabineti erakorraline istung kavas 13. veebruaril.

Valitsus ei soovi küsimuse otsustamist rohkem edasi lükata, sest BRSil on nüüd võimalik müüa Eesti Raudtee aktsiad mõnele teisele investorile. BRS teatas eile, et vastavalt majandusministeeriumiga sõlmitud ühiste kavatsuste protokollile pidi valitsus tegema otsuse Eesti Raudtee aktsiate ostu kohta 3. veebruariks, ning kuna seda pole tehtud, on protokoll kehtetu.

«Riigi eksklusiivõigus aktsiate ostuks on kavatsuste protokolli lõppemisel läbi. See aga ei tähenda, et riik ei saaks teha pakkumist, nüüd on riik üks ostja teiste seast,» selgitas BRSi üks omanikke Jüri Käo. Ta kinnitas, et kui riik jätkab venitamist, on võimalik, et Eesti Raudtee ostab keegi teine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing