Taavi Kotka: palk pole IT-sektoris enam töötaja valikul argument

08. veebruar 2006, 11:53

'IT-sektoris on töötajatega praegu katastroof,' ütles Webmedia Eesti tegevjuht Taavi Kotka täna Äripäeva seminaril.

'Sektor vajab kahe aasta jooksul 1000 uut inimest, ülikoolidest tuleb aga 200,' lisas Kotka. 'Tööintervjuul pole palk enam argumendiks, hea tegija saab, mis ta küsib. Kuhu tööle minna, valib ta hoopis pehmete väärtuste järgi.'

Kui aastal 2003 oli IT-firmade seas vaikiv kokkulepe, et üksteise töötajaid üle ei osteta, siis see nüüd Kotka sõnul täna enam ei kehti. Ta lisas aga, et pikas perspektiivis pole pidev üleostmine jätkusuutlik. Samas tuleb Webmediasse 20% uusi töötajaid praegu üleostmise teel.

Webmedia jaoks on olulisem uute töötajate leidmise allikas oma töötajate soovitused. 'Küllap on paljudes ettevõtetes motivatsiooniprogramm, kus vana töötaja saab uue inimese firmasse toomise eest mingi rahalise preemia,' rääkis Kotka. 'Vaadake need preemiad üle. Tavaliselt on need mitu aastat tagasi paika pandud ja ei ole ammu enam motiveerivad. Mõelge, kas hea uus töötaja on väärt näiteks kahe kuupalga suurust preemiat selle inimese majja toonule?' küsis Kotka.

Ka Kotka sõnul on ise tööle kandideerima tulijatega olulisim märksõna kiire reaktsioon. 'Võtke ta kohe letti ja otsustage ära. Need on väärtuslikud inimesed ning ei jää reeglina konkursi lõppu ootama, nad lähevad ja leiavad oma väljakutse mujalt,' õpetas Kotka.

Kõige olulisem on Kotka sõnul aga töötajate kasvatamine ülikoolides. Selleks on Webmedia võtnud Tartu Ülikoolis praktiliste IT-ainete õpetamise enda kätte võtnud. 'Sisuliselt andsime oma parimad spetsialistid ülikoolile,' ütles Kotka. Tööjõudu otsitakse ka üliõpilastele suvepraktika võimalust pakkudes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing