Eesti Telekom ületas veidi prognoose

Annika Matson 09. veebruar 2006, 00:00

Eesti Telekom näitas aasta viimases kvartalis viimase pooleteise aasta suurimat käibe kasvu, mis oli 7,4 protsenti. Käibe kasvu toetas Elioniga liitetud IT-firma MicroLink, mille tulusid konsolideerib Telekom alates novembrist. Fikseeritud side kasvu toetas internetitulude kiire paisumine.

Telekomifirmade puhul enim jälgitav ärikasum enne põhivara kulumit ulatus 504 miljoni kroonini ning kasv oli 3,6 protsenti.

Telekomifirma 2005. aasta äritulud kokku ulatusid 5,174 miljardi kroonini (kasv 0,7%). Eesti Telekomi eelmise aasta kasum oli 1,093 miljardit krooni. Ehkki Eesti Telekomi neljanda kvartali kasum jäi mullusele 5% alla, ei maksa muret tunda, kuna 2004. aasta tulemus sisaldas Elteli grupi müügist saadud 43 miljoni kroonist finantstulu.

Enamik Äripäeva küsitletud viiest analüütikust arvas, et dividend jääb samaks, 8 krooni aktsia kohta. Hollandi pank ING ootab vähem - 7,8 krooni. SEB Eesti Ühispanga aktsiaturgude osakonna juhataja Peeter Koppel ootab telekomihiiult aktsia kohta 9 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing