Laar kandideerib Swedbanki nõukokku

Liis Kängsepp 09. veebruar 2006, 00:00

Hansapanga omaniku, Rootsi Swedbanki soovituskomitee soovitas nõukogu uueks liikmeks Eesti endist peaministrit Mart Laari, seisab panga kodulehel.

"Meil on väga hea meel tõstatada Laari ja Nyblomi kandidatuur uuteks nõukogu liikmeteks," sõnas soovituskomitee esimees Allan Karlsson. "Mart Laaril on erakordne kogemus äritegevuse keskkonnast Baltimaades. Kuna Laaril on unikaalne suhetevõrk mitte ainult Baltimaades, vaid ka teistes ümberkaudsetes riikides, oleme veendunud, et ta saab meie äri arendamisesse palju panustada."

"Otsustasin selle väljakutse vastu võtta, sest tundus, et oleks ju mõttekas, kui Swedbanki nõukogus oleks ka mõni eestlane," sõnas Mart Laar. "See on tunnustus sellele, millega Eesti on hakkama saanud."

Laari saamine Swedbanki nõukogu liikmeks selgub 25. aprillil. Kui ta valitakse nõukogu liikmeks, peab ta hakkama korra kuus käima koosolekutel.

Laar ei osanud arvata, kui tõenäoline on, et teda Swedbanki nõukokku ei valita. "Tegemist pole sellise kohaga, mille poole oleks võimalik pürgida. Suhtun asjasse äärmise rahuga," ütles Laar. "Pean tunnistama, et ma päris aktiivselt üritasin neid ümber veenda. Leidsin, et on mitmeid teisi kandidaate," selgitas Laar.

Laar arvas, et põhjus, miks tema poole pöörduti, oli osaliselt selles, et ta on rahvusvahelisel tasemel suhteliselt tuntud. "Tundub, et Eesti majandusreformide maine on see, mis nende valikut kallutas," arvas Laar, kes on juba hakanud end panga asjadega kurssi viima.

Laar ütles, et teda ei üllataks, kui panga selline käik tekitaks vastukaja ka Rootsis, sest eestlase nägemine sellise panga nõukogus on kindlasti harjumatu. "Esimest korda kutsutakse kedagi uutest riikidest sellisesse nõukogusse," arutles Laar. "Rootsi parlamendiliikmed on Swedbanki nõukogus pigem traditsioonilised, kuid see, et Eesti parlamendist keegi sellise finantsasutuse nõukogusse tõuseb, on midagi väga uut."

Hansapanga juhatuse esimees Erkki Raasuke peab Mart Laari võimalikku valimist Swedbanki nõukokku sammuks avatud maailma suunas.

Raasuke ütles, et ta ei tunne Mart Laari isiklikult ning ei soovinud kommenteerida, kui hästi Laar nõukogu liikmeks võiks passida. "Minu käest küsiti ka arvamust, kui valikuprotsess veel käis," lausus Raasuke, kelle sõnul oli peale Laari sõelal ka teisi inimesi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing