PM: Opositsioon veeretab Villu Reiljani kaudu vastutuse peaministrile

09. veebruar 2006, 07:09

Opositsioonierakonnad oletavad juba ette, et Andrus Ansip lükkab tagasi ettepaneku tagandada keskkonnaminister Villu Reiljan.

Vahetult pärast eilse Riigikogu infotunni lõppu, kus opositsioon nõudis reostusega seotud küsimustele vastuseid Reiljanilt ja siseminister Kalle Laanetilt, teatasid mitmed valitsuse vastasleeri poliitikud, et lahingutaktikat muudetakse ning rünnak kandub Ansipile, kirjutab Postimees.

Mõni tund hiljem saatsid opositsiooniparteide juhid aga laiali lakoonilise pressiteate, et ootavad Ansipi jõulist sekkumist ja ikkagi Reiljani tagandamist keskkonnaministri ametist hiljemalt esmaspäevaks.

Reiljani sõnul võiks aga opositsioon lugeda esmalt läbi paberid, kus on kirjas, kes mille eest ja millisel viisil vastutab. «Opositsioon võiks läbi mõelda ka oma osa selles ühisvastutuses. Keskkonnakatastroofidest poliitilise profiidi lõikamine on mage ja andetu,» tõdes Reiljan eile Postimehele.

Samas ütlevad Res Publica, Isamaaliidu ja sotsdemokraatide poliitikud otse, et kui Ansip Reiljani ametisse jätab, siis võib poliitilise vastutuse võtmise kord olla peaministri käes.

«On alust arvata, et peaministri käitumine keskkonnakatastroofi ajal on oluliselt halvendanud riigi positsiooni antud juhtumi uurimisel. Samuti võib peaministri läbimõtlemata käitumine kaasa tuua rahvusvahelised täiendavad süüdistused Eesti riigi vastu,» seisab opositsioonierakondade juhtide pöördumises.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul käitub opositsioon alati opositsioonina. «Milliseid samme nemad ette võtavad, seda otsustavad nemad, kuid katastroofi ja surnud lindude pealt endale punkte võita ei ole just kõige härrasmehelikum käitumine,» lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing