Investoritele pakutakse jalgpallivõlakirju

13. veebruar 2006, 10:23

Prantsuse pank Societe Generale emiteeris veebruari alguses võlakirju 'SG Football 2006'.

Võlakirjad kujutavad endast korvi üheksast Euroopa ettevõttest, mis tõenäoliselt saavad enim kasu 2006. aasta jalgpalli MM-st Saksamaal. Üritus on Saksamaa jaoks olulise majandusliku tähtsusega ning Societe Generale pakutav investeerimiskorv otsib võimalusi panustada Saksamaa sisetarbimise peale.

Üheksa välja valitud aktsiat on viiest viimasest suuremast jalgpalliüritusest vähemalt nelja eel ületanud turu keskmist tootlust. Samuti peab nende turuväärtus olema suurem kui 3 miljardit eurot (47 miljardit krooni).

Üheksa firmat, mille edust on investoritel võlakirja läbi võimalik osa saada on Accor, Continental, Nestle, Adidas-Salomon, Danone, Beiersdorf, Heineken, Pinault-Printemps-Redoute and Puma.

Võlakirja kaudu on investoril võimalik saada kahekordne võimendus nimetatud aktsiakorvi liikumisest. Samas on langusrisk piiratud - kui korvi väärtus kukub 30%, võlakiri aegub ja investor saab allesjäänud korvi väärtuse rahas tagasi. Muidu aegub võlakiri 31. juulil, pärast mida makstakse nende rahaline väärtus omanikule automaatselt välja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing