Soome Valio alustas koostööd Saksa suurima meiereiga Nordmilch

13. veebruar 2006, 10:19

Valio ja Nordmilch sõlmisid koostööleppe, mille alusel hakatakse tooteid vahetama ja hiljem alustatakse koostööd tootearenduses ja eksporditurgudel.

Nordmilch kuulub Euroopa kümne suurima piimatööstusfirma hulka. Selle käive 2004. a oli 32,8 miljardi krooni ja Valiol 25 miljardit.

Rootsis on Valio käivitanud koostöö Milkoga. Alanud on läbirääkimised ka Skåne meiereiga, kirjutab Kauppalehti.

Valio ja Nordmilchi koostöö eesmärk on tugevdada firmade konkurentsivõimet koduturul ja ühtlasi nende rahvusvahelist positsiooni. „Tegemist on pooltele kasuliku koostööga, mis ei muuda omandisuhteid,” ütles Valio tegevdirektor Harry Salonaho.

Tema sõnul huvitavad Nordmilchi Valio tootearenduse saavutused, eriti laktoosivabad ja tervislikud tooted, mis kuuluvas Gefiluse ja Evoluse sarja. Ta loodab, et Nordmilchi abiga jõuavad need edaspidi Saksamaa turule.

Nordmilchilt kavatseb Valio omakorda osta juuste, mis ei kuulu seni tema tootevalikusse. Neid kavatseb ta hakata valmistama oma Belgia tehases. Samuti tahab Valio tuua Põhjala turule Nordmilchi suupiste- ja desserttooteid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing