Kas Tallinki hinna toetustase teada?

Tõnis Oja 14. veebruar 2006, 00:00

Nädal tagasi langes Tallinki aktsia hind oma börsiajaloo madalaimale tasemele 67,44 krooni (4,31 eurot). Pärast seda hakkas väärtpaberi hind kiiresti tõusma.

Reedene sulgemishind oli Tallinki aktsial juba 71,66 krooni ehk 6,2 protsenti madalaimast hinnast kõrgem, eile lisandus aktsia hinnale veel 1,5 protsenti.

Mis aga oluline, kohe seejärel muutus kauplemine Tallinki aktsiaga tunduvalt aktiivsemaks kui see oli viimastel nädalatel olnud. Kui eelmisel esmaspäeval vahetas omanikku veidi üle 33 tuhande aktsia, siis reedene kauplemismaht oli koguni 1,15 miljonit väärtpaberit ehk 35 korda kõrgem - see on Tallinki lühikese börsiajaloo kolmas tulemus. Aktiivsemalt kaubeldi laevakompanii aktsiaga vaid kahel esimesel kauplemispäeval. Kokku kaubeldi möödunud nädalal 2,5 miljoni aktsiaga, mis on kauplemisaktiivsuse poolest kolmas nädal. Ainuüksi eilse päeva kauplemismaht 0,56 miljonit aktsiat oli suurem nii möödunud detsembri kui ka selle aasta jaanuari viimaste nädalate kogumahust. Aktsia käive oli 40 miljonit krooni ehk reedesest käibest kaks korda vähem.

See kõik osutab, et mingiks ajaks jääb 67,44 krooni ehk 4,31 eurot aktsia hinnale tugevaks toetustasemeks.

Tallinki aktsia hind on pärast börsileminekut pidevalt langenud. Eelmise nädala rekordmadal hind tähendas avalikul esmaemissioonil osalenutele kahjumit 15 krooni aktsia kohta ehk aktsiate väärtuse kahanemist viiendiku võrra.

Üle kümne miljoni krooni suuruse käibe tegid Baltika ning ASi Tallinna Vesi aktsiad. Baltika aktsia hind hüppas 4,11 protsenti uuele kõigi aegade kõrgeimale tasemele 222,18 krooni (14,20 eurot). Investeerimispank Suprema andis reedel Baltika hinnasihiks 18 eurot ehk 281,64 krooni, mis on tänase sulgemishinnaga võrreldes 26,8 protsenti kõrgem. Eelmisel aastal kerkis Baltika aktsia hind seitse korda.

ASi Tallinna Vesi aktsia hind kerkis 0,35 protsendi võrra 221,4 kroonini. Olulisema käibega aktsiatest kerkis Eesti Telekomi aktsia hind 0,39 protsenti 121,10 kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing