Rahandusministeerium: EL pole liiga kiire hinnatõusu pärast hoiatust teinud

ÄP 15. veebruar 2006, 00:00

"Vastupidiselt Bloombergi uudisele võime öelda, et tänasel (eilsel - toim.) ELi rahandusministrite kohtumisel tunnustasid Eestit konvergentsiprogrammi hinnangutes nii Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin Almunia kui ka Euroopa majandus- ja rahanduskomitee esimees Xavier Musca," teatas rahandusministeerium oma kommentaaris.

Rahandusministeeriumi teatel ei puudutatud eilsel arutelul riikide eurovalmidust, vaid keskenduti riigi rahanduse näitajate hindamisele.

"Euroopa Komisjoni poolt avalikustatud hinnangus Eesti konvergentsiprogrammile tunnustatakse Eesti eelarvepoliitikat ja märgitakse, et eelarve ülejäägid on aidanud oluliselt vähendada majanduse välist tasakaalustamatust," kirjutas rahandusministeerium.

Bloombergi teatel ütlesid eile Brüsselisse kogunenud rahandusministrid, et inflatsioon Eestis, mis tahaks eurole üle minna järgmisel aastal, ning Lätis, mis on sihikule võtnud 2008. aasta, on liiga kõrge.

Eesti enda inflatsiooniprognoosid "on madalapoolsed, võttes arvesse inflatsiooni tundlikkust nafta hinna suhtes," tsiteeris Bloomberg.

Läti kohta öeldi, et riik on alahinnanud nii inflatsiooni kui ka jooksevkonto defitsiidi suurust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing