Sangar jõudis tagasi kasumisse

Liis Kängsepp 15. veebruar 2006, 14:08

Pärast tootmise reorganiseerimisest tingitud kahjumit liikus Sangar mullu taas üles, teenides 3,7 mln kr kasumit.

„Plaan oli meil võib-olla natuke parem,” kommenteeris majandustulemusi ettevõtte juht Gunnar Kraft. „Aga maru raske on ette planeerida, kui teed muutust.”

2004. aastal teenis ettevõte 10,5 mln kr kahjumit, kuna loobuti vabaajarõivaste tootmisest ning keskenduti ainult särkide, teksade, pükste ja jopede tootmise. Mullu langes ka Sangari käive – kui 2004. aastal oli ettevõtte käive 171 mln kr, siis mullu müüdi 156 mln kr eest.

Tänavu püüab Sangar liikuda oma särkidega uutele turgudele. Mõttes mõlguvad Läti ja Leedu. „Selle aasta alguses läheb meie oma särk müüki mitmesse poodi Soomes, vaatame ka Skandinaavia poole,” sõnas Kraft. Millal täpselt Sangari särke Soomest osta saab, Kraft veel täpselt ei osanud öelda.

Suuri muutuis sel aastal ettevõttes teha pole plaanis, vaid keskendutakse võetud suunale. „Tegutseme täie auruga,” ütles Kraft. „Euroopa mastaapidega ei saa meid üldse võrrelda, aga eks peame edasi pressima.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing