Valitsus soovib keskkonnaministri umbusalduse kohest arutamist

15. veebruar 2006, 14:27

Vabariigi Valitsus otsustas taotleda keskkonnaminister Villu Reiljani suhtes algatatud umbusalduse avaldamise arutamist koheselt Riigikogu tänasel istungil.

Võimaluse korral palub valitsus umbusalduse avaldamise nõue võtta arutusele pärast postiseaduse eelnõu esimest lugemist ehk kaheksanda päevakorrapunktina.

Opositsioonierakonnad Res Publica ja Isamaaliit algatasid täna Riigikogus umbusaldusavalduse keskkonnaminister Villu Reiljani vastu, süüdistades teda saamatuses ministeeriumi töö korraldamisel keskkonnakaitse alal.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) aseesimehe Katrin Saksa hinnangul ei lahenda üksikute ministrite välja vahetamine kuhjunud probleeme ja lahkuma peab kogu valitsus, eesotsas peaminister Andrus Ansipiga.

“Kahtlemata lasub suur osa süüst ka keskkonnaminister Villu Reiljanil, kelle otseses vastutusalas asub merekeskkonna kaitsmine,” selgitas Saks. “Samas peab SDE kahetsusväärseks, et suurim opositsioonierakond Res Publica ei mõista, et probleem algab kogu valitsuse väärast poliitikast, mitte üksikute ministrite ebaõnnestunud üksikotsustest.”

SDE arvates soovib Res Publica keeldudes umbusaldamast peaminister Ansipit ravida sümptomeid ja mitte põhjust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing