BRC Kinnisvara prognoosib eluasemeturu jahtumist

Gert D. Hankewitz 16. veebruar 2006, 15:13

BRC Kinnisvara prognoosib 2005. aasta turuanalüüsi põhjal Tallinna ja Tartu eluasemeturul tänavu kuni 20% hinnakasvu, eelmisel aastal oli kasv kuni 50%.

Eramute ja ridaelamute turusektoris on oodata nõudluse kasvu ning büroo- ja kaubanduspindade kuni 10%-list üürihindade tõusu.

BRC Kinnisvara juhatuse liikme Eero Olanderi sõnul jääb Eesti suurimate linnade eluasemeturu hinnakasv sel aastal möödunuga võrreldes kordi väiksemaks. „Hinnad on tõusnud lakke, mistõttu on Tallinna korterid paljudele kättesaamatuks muutunud. Turgu, kellele kallimalt müüa, enam eriti ei ole,“ selgitas Olander.

Olander lisas, et ärisektoris jätkub stabiilne üürihindade kasv, kuid tänu pikaajalistele üürilepingutele see suuri turumuudatusi kaasa ei too.

BRC Kinnisvara koostab kaks korda aastas viimase poolaasta Tallinna ja Tartu kinnisvaraturu ülevaateid, kus käsitletakse majanduskeskkonda, tarbimis- ja laenutrende ning kinnisvaraturu statistikat, kus on vaatluse all nii elamispinnad, kaubandus- ja büroopinnad kui ka lao- ja tootmispinnad. Ülevaade antakse ka hotelli- ja puhkemajanduse, investeerimis- ja arendusprojektide ning ehitusturust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing