EPL: Aivar Pohlak mängib staadionil võõra varaga

16. veebruar 2006, 08:44

Jalgpalliklubi Flora tahab alaliidule rentida ruumid, mis kuuluvad riigile, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aivar Pohlak tahab Lilleküla jalgpallistaadionil teha tehinguid ruumidega, mis ei kuulu talle ega jalgpalliklubile Flora, vaid riigi enamusosalusega aktsiaseltsile Lilleküla Jalgpallistaadion. Rahandusministri hinnangul on tegevus seadusevastane.

Aivar Pohlak tegi möödunud aasta lõpus jalgpalliliidu juhatusele ettepaneku, et jalgpalliliit ostaks ära seni liidu kasutuses olnud ruumid Lilleküla staadionil.

Pohlak tegi selle ettepaneku jalgpalliklubi Flora esindajana, kuid jättis avamata tõiga, et ruumid ei kuulu mitte jalgpalliklubile, vaid ASile FCF Lilleküla Jalgpallistaadion.

Riigil on selles aktsiaseltsis 63,17 protsendi suurune osalus. Otsuseid saab vastu võtta vaid nõukogu otsusel, kuhu kuuluvad kaks Flora ning kaks riigi esindajat.

Plaanist teada saanud rahandusminister saatis jalgpalliliidule kirja, kus hoiatas, et “nimetatud objekt ei kuulu mittetulundusühingule, vaid AS-ile FCF Lilleküla Jalgpallistaadion, mille 63,17% aktsiate omanik on Eesti riik ja mille põhikirja kohaselt võib aktsiaseltsile kuuluvat vara võõrandada vaid aktsiaseltsi nõukogu otsusega.”

Kui ruumide müük enam kõne alla ei tulnud, otsustas Pohlak raha teisel moel kätte saada, surudes möödunud reedel jalgpalliliidus läbi otsuse, et pind renditakse jalgpalliliidule 94 aastaks hinnaga 5,5 miljonit krooni (pluss käibemaks) ja raha makstakse kohe.

Ettepanekule olid vastu juhatuse liikmeid Eiki Nestor, Indrek Kannik ja Andrus Kuusmann, jäädes vähemusse ning pälvides Pohlaku pahameele.

Eesti jalgpalliliidu presidendi Indrek Kanniku sõnul oli tegemist olemuselt ebaeetilise tehinguga: kuna jalgpalliliit on vahendanud palju FIFA raha, oleks moraalne, kui pinnad saaks tasuta ning maksma peaks ainult kommunaalkulude eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing