PM: Õlletehased mõtlevad juba suve peale

16. veebruar 2006, 08:07

Kasvav turistide arv, õlletehaste müügitöö, soe suvi ning uute õllesortide väljatulek viis Eesti õlletarbimiselt elaniku kohta maailmas esikümne sekka.

Eile, pärast paarisaja-aastast vaheaega tõi A. Le Coq Tartu Õlletehas taas Eestis müügile ale-tüüpi ehk pinnasekäärituse meetodil toodetud õlle A. Le Coq English Ale (hääldus «ingliš eil»), kirjutab Postimees. Õlletehase juhataja Tarmo Noop kinnitas, et praegu on parim aeg eriõllega välja tulla.

«Kui kümme aastat tagasi joodi Eestis inimese kohta 36 liitrit õlut, siis mullu oli see juba 93,5 liitrit – maailma top-kümnesse kuuluv tulemus kindlasti,» märkis Noop. «Tõsi, Eestis mõjutavad tarbimist tugevalt ka turistid,» lisas ta.

Mulluse tarbimise ületamist Noop enam nii kindlalt loota ei julgeks.

Saku Õlletehase kommunikatsioonijuht Livia Kulm vahendas, et nende firma hinnangul andis headele läbimüüginumbritele tõuke uudne pakend ning kvaliteetõlle, näiteks Saku Kulla müügiedu.

Kas Saku Õlletehas kavatseb omakorda uue õllega vastata? Livia Kulm muigas, et Saku hinnangul on hoopis A. Le Coq English Ale tartlaste reageering eelmise aasta lõpus nende edukalt turule toodud eliitõllele Saku Kuld.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing