Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Valiku võib teha kultuurilisest taustast lähtuvalt

    Eestlane valib restoranis enamasti laua ruumi nurgas või seina ääres. Et mitte liialt silma paista ja end turvaliselt tunda. Taoliselt ei käitu ameeriklased või vene rahvusest restoranikülastajad. Nemad võtavad istet just ruumi keskel ning naudivad enese eksponeerimist ja loomulikult ka head ülevaadet kõigest, mis restoranis toimub. Kultuurid on erinevad ja nii ongi mõistlik teha valikuid just nii, nagu teile sobib. Esmatähtis on hea enesetunne.
    Kelner on restoranis kutsutud ja seatud teie olemist mõnusaks ning turvaliseks tegema. Seetõttu olge julged temalt alati abi paluma, kui peaks puudu tulema oskustest mõningate söömisel vajalike instrumentide käsitlemisel. Külaliste kutsuja ehk peo peremees on see, kes näitab restoranis kätte külalisele sobiliku koha lauas. Kui napisõnaline peremees seda ei tee, siis võib külaline alati esitada küsimuse, kuhu võib istuda.
    Veini valimine on omamoodi nuhtlus, aga suures osas möödapääsmatu. Kui te ei orienteeru veinimaailmas kuigi hästi, siis paluge abi veinikelnerilt.
    Heas restoranis võite, pisut küll täbaras olukorras, professionaalse veinitundja esitusest saada hoopis tõelise elamuse ning palju uusi teadmisi.
    Reeglid, et punast veini juuakse tumedast lihast toitude juurde ja valget heledast lihast toitude juurde, on müüt, mis ajapikku mureneb. Mängumaa on väga lai ja hea veinivaliku korral on elamus garanteeritud.
    Head ja kvaliteetsed veinid on oma kvaliteedile vastava hinnaga ning veinikaardilt odavat veini otsida on mõttetu tegevus. Üldjuhul on soodsaim majaveini nime all olev vein. Majavein on vein, mille on valinud soovituslikult veinikelner või peakokk.
    Oluline on kontrollida, kas vein, mille te välja valisite ning mis proovimiseks välja valati, on joodav. Kui vein on riknenud, siis vahetatakse see uue vastu. Veini tellitakse tavaliselt pudeliga ja see pole kunagi kliendile esitledes avatud. Klaasiga veini tellimine on harukordne ja sobib vaid pubidesse, mitte restoranikultuuri.
    Restoranis valmistatakse kõik toidud portsjonite kaupa, värskest materjalist ning just teie jaoks. Seetõttu varuge kannatust! Toidu valmistamine võtab sõltuvalt roast aega 20-30 minutit. Kiiresti saab süüa vaid kiirtoidurestoranides.
    Autor: Inno Joonas
  • Hetkel kuum
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Investorite kunagine lemmikaktsia on vajunud sügavale sohu Analüütikud hindavad, kas tegemist on ostukohaga
Koroonaajal suure edu saavutanud Pfizer on nüüdseks kaotanud üle poole oma tippväärtusest. Analüütikud selgitavad, kas languse taustal võiks terendada ostukoht.
Koroonaajal suure edu saavutanud Pfizer on nüüdseks kaotanud üle poole oma tippväärtusest. Analüütikud selgitavad, kas languse taustal võiks terendada ostukoht.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Läti keskpank tõmbas kasvuprognoosi allapoole
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Hollandi firma plaanib Pärnusse miljarditehast Riisalo: kui saame neid kuidagi aidata, siis teeme seda
Hollandi ettevõte plaanib rajada Pärnusse miljard eurot maksva metanooli ja vesiniku tootmisüksuse.
Hollandi ettevõte plaanib rajada Pärnusse miljard eurot maksva metanooli ja vesiniku tootmisüksuse.