EPL: Tallinna Nõmme metsa äärde kerkivad korterelamud

17. veebruar 2006, 08:21

Tallinna linnavalitsus võttis vastu Mäepealse tänava ümbruse detailplaneeringu, millega kavandatakse Nõmme metsa servale kümne korterelamu ehitamist.

Mäepealse tänava 10, 11 ja 13 planeeringuala on 6,8 hektarit ja asub Mustamäe linnaosas, kuid on samas otsapidi Nõmme metsa sees, Glehni pargi ja suusaradade läheduses. Lähedale jääb ARKi keskus ja Kadaka tee.

Alale tahab korterelamuid ehitada YIT Ehitus, mis sai kuulsaks kavatsusega ehitada Nõmmele pansionaadi sildi all korterelamu.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on tegemist piirkonnaga, kus praegu pole mingit tegevust. “Linnaruumi seisukohalt on oluline, et sinna tekiks elu. On ette nähtud ka rohelust ja laste mänguväljakuid,” ütles Aas.

Alale kavandatakse üheksat nelja- kuni kuuekorruselist ja kolme kaheksakorruselist korterelamut.

Linna peaarhitekti Ike Volkovi sõnul soovis arendaja algul isegi kõrgemaid hooneid ehitada, kuid töö käigus tehti hooned kohale sobivamaks, vähendati korruste arvu ja tekitati tagasiastmega lõpukorruseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing