Peaminister Andrus Ansipi tervitus KUMU avamise puhul

17. veebruar 2006, 14:05

Peaminister Andrus Ansip õnnitles KUMU avamise puhul saadetud tervituses kogu Eesti rahvast.

'See on kahtlemata ka kogu Eesti suurpäev,” seisab tervituse tekstis.

'Õnnitlen teid kõiki südamest Eesti Kunstimuuseumi uue hoone, Kumu avamise puhul! Ja see õnnesoov puudutab kogu meie rahvast. Täna on Eesti kunsti suurpäev. See on kahtlemata ka kogu Eesti suurpäev,' sõnab Ansip tervituses.

Ansip lisab veel, et oleme oma kunstitemplit kaua oodanud. Nüüd on ta siis päris valmis - täidetud, laetud, “kunsti täis riputatud”. Meie kunstikogud on saanud päris oma kodu ning kohe-kohe avanevad uksed tervele kodu- ja välismaisele kunstipublikule. Olen kindel, et seda publikut tuleb palju - on ju kuhu ja miks tulla.

'Saadan need read teele Itaaliast, Torinost, olümpialinnast, aga ka suurest maailma kunsti linnast. Kui neil päevil kuuldaksegi siinsest kuulsast Sabauda galeriist ehk vähem kui Pragelato suusastaadionist, võivad nii kunst kui sport olla ühtviisi inimesi ühendavad ja vaimustavad, neid iseloomustab üks imeline tõmbejõud,' lisab Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing