ÄP 5 aastat tagasi: Andrus Veerpalu väärib preemiat

ÄP 20. veebruar 2006, 00:00

19. veebruaril 2001 võitis Andrus Veerpalu Lahti MMil 30 kilomeetri distantsil kuldmedali. Ehkki kõigile on selge, et Andrus Veerpalu maailmameistritiitel väärib ka Eesti riigilt preemiat, tuleb kultuuriminister sellekohase ettepanekuga valitsuse ette alles pärast võistluste lõppu, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Valitsuse pressiesindaja pidas tõenäoseks, et valitsus arutab oma tänasel (20.02.2001) istungil erakorralise punktina ka maailmameistriks tulnud Andrus Veerpalu premeerimise küsimust. Kultuuriministeeriumi avalike suhete juht ütles aga, et minister Signe Kivi teatas Lahtist, et kavatseb selle küsimuse valitsuse ette viia alles pärast võistluse lõppu. "Teeme siin ülevaadet varem Eesti sportlaste võidetud medalitest, siis otsustame ka summa suuruse üle, millega minister valitsusse läheb. Veerpalu medal on täiesti erakordne," selgitas pressiesindaja.

Hetkeseis: Reedel, 17. veebruaril OMil Pragelatos tuli taas kuld, 15 kilomeetri klassikas. Veerpalu on kahekordne olümpiavõitja. Tippsportlaste eriliste saavutuste puhul ei veereta enam ei valitsus ega sponsorid sente ühest pihust teise.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing