MartinsonTrigon omandas Microlink Lietuva

Liis Kängsepp 20. veebruar 2006, 13:59

Eestis baseeruv investeerimisfond AS MartinsonTrigon ostis Lietuvos Telekomas’elt ära IT ettevõtted MicroLink Lietuva ja Baltijos Kompiuteriu Akademija.

Aktsiaostu tehing sõlmiti täna Vilniues, teatas Martinson Trigon.

MicroLink Lietuva ja Baltijos Kompiuteriu Akademija (BKA) kuulusid MicroLink gruppi, mis müüdi 2005 oktoobris kolmele Balti telekomile. Tehingut aga ei kiitnud heaks Leedu Konkurentsiamet, andes Lietuvos Telekomas’ele 6 kuud aega nimetatud firmade aktsiad edasi müüa.

MicroLink Lietuva pakub professionaalseid andmesideteenuseid, tsentraalsete IT süsteemide hooldusteenuseid ja arvutihooldusteenuseid Leedu äriklientidele. Samuti pakutakse suurettevõtetele ERP (finants- ja ressursiplaneerimise tarkvara) juurutusteenuseid.

BKA on professionaalne IT koolituse ettevõte.

Kahe ettevõtte käive viimasel poolaastal (juuli kuni detsember 2005) oli kokku 9.3 miljonit litti (u. 42 miljonit krooni) ja puhaskasum 0.86 miljonit litti (u. 3.9 miljonit krooni). Ettevõtetel on kokku 90 töötajat.

MartinsonTrigon jätkab MicroLink Lietuva arendamist juhtiva IT ja andmeside firmana, mis lähtub eelkõige äriklientide vajadustest. Lisaks aktsiate ostule teeb MartinsonTrigon ka MicroLink Lietuva’sse lisainvesteeringu, et kiirendada firma arengut.

„MicroLink Lietuva on kasumlik ja selgelt fokusseeritud firma, millel on tugev juhtkond ning tunnen rõõmu nende inimestega taas koos töötamise üle,” ütles Allan Martinson, kes on MartinsonTrigon’i partner ja juhatuse esimees. Enne fondi asutamist 2004 aastal oli Allan Martinson MicroLink grupi juhatuse esimees.

MartinsonTrigon on Eestis baseeruv investeerimisfond mille eesmärk on investeerida 20-30 miljonit eurot Balti ja Venemaa IT, telekommunikatsiooni ja uue meedia firmadesse. MicroLink Lietuva on MartinsonTrigoni teine investeering, peale vene tarkvaraarendusfirma Reksoft ostmist eelmise aasta lõpus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing