Suurima Eestist juhitud investeerimisfondi varade maht ületas 5 miljardi piiri

20. veebruar 2006, 11:06

Rootsis registreeritud SEB Ida-Euroopa Fond, mida juhib lepingu alusel AS SEB Ühispanga Fondid, on suurim Eestist juhitud investeerimisfond.

Fondi varade puhasväärtus ületas 5 miljardi Eesti krooni piiri 9. veebruaril 2006.a.

'Mõne päeva eest ületati ka teine ümmargune teetähis, mis selle peamiselt Rootsi investoritele suunatud toote jaoks isegi olulisem on - 3 miljardit Rootsi krooni,' ütles SEB Ühispanga Fondide juht Sven Kunsing. 'Fond paigutab investorite raha Ida-Euroopa väga head tootlust pakkuvatel aktsiaturgudel - viimase 12 kuu tootlus jaanuari lõpus oli +71.6%. Fondi juhtimisega tegeleb täna eestlastest ja poolakatest koosnev 9-liikmeline meeskond, mille eesotsas seisab kaks SEB Ühispanga Fondide fondijuhti - Sulev Raik ja Alo Kullamaa,' lisas Kunsing.

Lisaks nimetatud fondile juhib AS SEB Ühispanga Fondid veel kahte Luxembourgis registreeritud Ida-Euroopa suunalist fondi SEB Eastern Europe Fund ja SEB Baltic Fund. Kokku on kõigi nimetatud fondide puhasväärtus 16. veebruari seisuga 10,18 miljardit Eesti krooni.

'Lisades siia juurde meie Eesti investoritele pakutavad tooted ja institutsionaalsed mandaadid, mille maht jaanuari lõpus oli 5,45 miljardit Eesti krooni, võime uhkusega öelda, et oleme tänase ca 1 miljardi euro suuruse hallatavate varade mahuga ülekaalukalt kogu Baltikumi suurim varahaldusfirma,' märkis Kunsing.

SEB Ühispanga Fondid on 100% SEB Eesti Ühispanga tütarfirma, mis on Balti riikide suurim varahaldusfirma, juhtides aktsia- ja võlakirjafonde, pensionifonde ning institutsionaalseid investeerimisportfelle, mille koguväärtus 2005. aasta lõpus oli 13,96 miljardit Eesti krooni (892 miljonit eurot).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing