Tokyos teine kukkumispäev

Peeter Teder 21. veebruar 2006, 00:00

Aktsiate hinnad Tokyo börsil kukkusid eile teist kauplemispäeva järjest, langust juhtis Sony aktsia. Sony aktsia kukkus 3,6 protsenti pärast seda, kui Merrill Lynch kirjutas, et firma mängukonsool Playstation 3 ei jõua kevadeks turule ja selle turuletoomine viibib vähemalt sügiseni. Sony esindaja lükkas väited küll ümber, kuid aktsia hinda see enam ei tõstnud. Aktsia sulgus 5300 jeeni peal.

Jaapani Nikkei 225 indeks langes reedel 2,1 protsenti ning eile veel 1,8 protsenti, sulgudes 14 437,93 punkti tasemel.

Euroopa turgudest oli päikeselisem päev Põhjala aktsiaturgudel. Helsingi börsil tegi 4,4protsendilise hüppe üles Rautaruukki aktsia, mis kallines 28,68 euroni. Olulisematest aktsiatest olid plussis veel Norra naftakompaniide Statoili ja Norsk Hydro aktsiad, mis kerkisid vastavalt 3,2 ja 1,5 protsenti.

Mujal Euroopas mõjutas aktsiate hindu kallinev nafta. See viis langusse rehvitootja Michelini ja keemiafirma Bayeri aktsiad ning kergitas naftakompaniide aktsiate hindu. USA börsid olid eile riigipüha tõttu suletud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing